Vajon mi lehet a legjobb tűzoltós csapatépítő tréning?

A tűzoltóságon a C csoporttal már hosszú évek óta hagyomány, hogy évente egyszer elmegyünk valami sportos csapatépítőre. Ez hasznos is, hiszen a munkánk miatt egyébként is muszáj jó kondiban lennünk, emellett még jobban erősíti a csapatszellemet is, és ha jól választunk, remek kikapcsolódás!

Ha télre esett ez az időpont, akkor volt, hogy kibéreltünk egy koripályát és hokiztunk, voltak nagy focimeccsek, gokart vagy túra, szóval szinte tényleg mindent kipróbáltunk.

Aztán Sanyi bedobta, hogy talált egy szuper weboldalt, ami csapatépítő tréningekkel is foglalkozik, és mindezt ráadásul a Balatonnál!

Sanyi az öccsének a legénybúcsúját is ezzel a céggel szerveztette, és nagyon meg volt belük elégedve. Amikor megtudta, hogy csapatépítőkkel is foglalkoznak, rögtön tudta, hogy ott a helyünk!

De milyen programok közül is választhatunk?

Nos, elsőként és teljesen kézenfekvő módon, tekintve, hogy a Balatonról van szó, ott van a vitorlás csapatépítő tréning. Nekünk a 8 vagy 10 fős vitorlások lennének a megfelelőek, tekintve, hogy kb. 20-an vagyunk, és az ilyen eseményeken mindig nagy létszámban képviseltetjük magunkat. Lehetőség van versenyre is akár, bár ahhoz szerintem kevesen lennénk, de egy „sima” élményvitorlázás, ebéddel, borkóstolóval a Balaton túlpartján határozottan 10/10-es ötlet!

Ezen kívül választhatunk SUP csapatépítő tréningeket – simán vagy akár vitorlás bérléssel egybekötve. Ez azért is lenne klassz választás, mert lehetőség van különféle versenyekre, csapatban vagy akár egyénileg is: ügyességi, gyorsasági játékokban. Bóják kerülgetése időre, 3 fős csapatokban, vagy egy egyszerű egyensúlyi verseny, szintén hármasával, ahol az a banda nyer, ahol először állnak fel mindhárman a deszkára. Mekkora borulások lehetnek ott, képzeljétek el! Még egyedül is nehéz néha megtalálni az egyensúlyunkat… Illetve, versenyezhetünk egyénileg is, rendesen felállva a deszkára, bójakerülésben például. És emellett természetesen versenyen kívül is lehet SUP-ozni és persze pancsolni a végtelenségig. Ehhez a választáshoz azonban kritérium, hogy mindenkinek tudnia kell úszni.

Ezen kívül választhatunk sárkányhajós, evezős vagy quados csapatépítőt. A sárkányhajóst is nagyon ajánlják a csapatszellem erősítése miatt, hogy arról már ne is beszéljünk, hogy mekkora poén a hatalmas, sárkányfejű hajókkal, dob ütemére evezni – na és persze versenyezni a másik hajóban lévő kollégákkal.

Ugyanez igaz az evezésre is, csak ott nincs dob és sárkány, és ugye általában 4 személyes ladikokban evezünk.

A quad túra azoknak kedvez, akik annyira nem rajonganak a vízisportokért. És ha bármilyen más helyszínről lenne szó, biztos esélyes lenne, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy ha már a Balatonhoz megyünk, és mindenki tud úszni, akkor valamelyik vízi programot válasszuk.

Az élményvitorlázást végül elvetettük, mondván, azt egyikünk sem tudja vezetni, így nem mondható kimondottan sportos programnak.

Végül a SUP és az evezés maradt versenyben, ezért úgy döntöttünk, hogy pár napon belül mindenki jelez, hogy akar-e jönni, és ha megvan a fix létszám, mindkettőre kérünk árajánlatot, és az olcsóbbat kipróbáljuk.

Aztán persze jövőre a drágábbat is, mert az összes lehetőség kihagyhatatlanul király!

Éljenek a lánglovagok a magyar tengeren!