Tűzoltás szó szerint, és átvitt értelemben

Tudnám sorolni, hogy mennyi körülmény adódhat, ami nem a tűzoltókon múlik olykor, egy ismerőssel megesett példa által, de csak felbosszantanám magam… Rettenetes esett következett be a mostani munkahelyemen megismert korábbi munkatársammal, akivel azóta is összejárunk sörözni, mióta már saját céget alapított.

Leégett ugyanis az általuk bérelt irodát magában foglaló társasház. És jól mutatná az ő példájuk, hogy olykor hiába érkeznek ki kellő gyorsasággal a tűzoltók, nem mindig tudnak mindent megtenni, de inkább foglalkozom az utólag bekövetkezett, átvitt értelmű “tűzoltással”, mert az érdekesebb.

És mert az sokkal lelkesítőbb történet is. Rögtön kapcsoltak, és a szekhelyszolgaltatas24.hu nevű weboldal segítségével rögvest új székhely bérlésébe fogtak, és az élet, a cégüknél megy tovább. Az elveszett dokumentumokat pótolni kell ugyan, de szerencsére ilyen szempontból nem a világ vége, ami történt. A szekhelyszolgaltatas24.hu nem csak székhely bérlést tesz lehetővé, hanem mindennemű egyéb szolgáltatás is lehetséges náluk. Lesz, aki intézi a postájuk és a nekik szóló küldemények átvételét, azon túl, hogy lesz cégtáblájuk és bejegyzett cégcímük, és még helyi iparűzési adót sem kell mostantól fizetniük!

Egyéni vállalkozóknak is elérhető ez a lehetőség, nem csak cégeknek egyébként, és leírják, hogy spórolás szempontjából nem is az a célszerű, ha egy egyszemélyes vállalkozásban mindent maga intéz a vállalkozó. Vagy akár egy két-háromszemélyesnél is. Hanem, ha ennyire jutányos áron igénybe veszi az ilyen szintű adminisztrációs szolgáltatást, az hosszútváon jövedelmezőbb lehet. Az IPA-mentesség tehát a szó szerinti spórolást illeti, míg a többi, olyan terheket vesz le a vállunkról, melyek csak megnehezítik idővel annyira az életünket, hogy a később emiatt keletkező káosz okoz többletköltségeket. Cégeknek pedig így megspórolható egy irodahelyiség bérlése, fenntartása, nem lesznek rezsiszámlák, sok cég pedig távmunka alkalmazásával is elműködget.

A leveleket, egyéb küldeményeket átveszik tehát helyettünk, és elektronikusan eljuttatják azokat hozzánk. Rögtön megspóroltunk egy csomó időt, míg jogszerűen eljárva, a törvényi előírásokat betartva lesz cégtáblánk, elérhetők leszünk jogszerűen minden hatóság vagy hivatal részére, és a jogi környezet egyéb dolgok tekintetében is rendezett lesz. Ehhez csak egy féléves szolgáltatásra kell befizetnünk, aminek része tehát messze nem csak az ún. székhely bérlés.

Megnéztem magam is ezt a weboldalt. Az egy dolog, hogy egyből meggyőzők, már látszatra is, de rengeteg tapasztalati garanciát és biztosítékot talál náluk az ember. Szoros a kapcsolatuk egyes ügyvédi irodákkal, mindenféle céges esetet láttak már, és segítenek kezelni az előfordulható bármilyen nehézségeket. Bisnode által minősített cég, és a weboldalon nem létezik olyan témakör, amelyen belül ne kapnánk választ minden lehetséges kérdésünkre.

Nem valami ismeretlen dologba vágunk bele végül, ha mindent elolvasunk. És nem nehéz elolvasni mindent, mert jól foglalják össze a dolgokat. Nem is láttam még talán ennyire szisztematikusan és logikusan felépülő siteot, amelyen nem kell a végtelenségig tovább kattintgatni, ha el akarunk jutni egy témakör kiismeréséig. Hanem egyből rávezetnek minden lényeges dologra, bár az oldal alján részletes, cikkszerű leírásaik is vannak mindenféléről. Amik mondjuk csak részben érintik az adott szolgáltatást, vagy úgynevezett “társtémák” ezek, de mind segíthetnek szintén, a megértésben. Nézzetek szét náluk ti is: szekhelyszolgaltatas24.hu.

Minden tragédiában felfedezhető tehát egy új lehetőség – ha pozitív szemlélet jellemez minket. Az ex-kollégám sosem értesült volna talán erről a szolgáltatásról, ha nem következik be náluk az emlegetett tűzeset, és most én sem tudnám ajánlani másoknak, akiknek szintén jól jöhet. Nem bagatellizálni szeretném, ami történt, de az újrakezdés mindig lehet valami jobbnak is a kezdete, ez tény!