Babavárás és fürdőszoba ötletek

A férjemmel, Danival két éve alkotunk egy párt és tavaly volt az esküvőnk. Eddig elég gyorsan alakult a kapcsolatunk, de már mindketten elmúltunk harminc évesek és pontosan tudtuk, hogy mit várunk az élettől és a megismerkedésünk elején kiderült, hogy egy véleményen vagyunk az élet nagy dolgairól. A szerelemmel nem volt gond, a jövőnket is hasonlóan képzeltük el, ezért úgy gondoltuk, hogy ne várjunk sokáig az esküvővel.

Dani angol nyelvtanárként dolgozik egy nyelviskolában, illetve a városban, ahol lakunk tagja az önkéntes tűzoltóknak is. Én szintén pedagógusi pályán vagyok, alsós gyerekeket tanítok a helyi általános iskolában. A kettőnk fizetése elég ahhoz, hogy jó körülmények között éljünk, de fényűzésről persze szó sincs. Hogyha valami új dologra vágyunk, ami komolyabb anyagi befektetést igényel, akkor mindig előre gondolkodunk, spórolunk és félre teszünk annyit, hogy mindezt megtehessük.

Jelenleg nagy változás előtt áll az életünk, mivel babát várok, jelenleg már a hetedik hónapban vagyok. Már az esküvő előtt eldöntöttük, hogy szeretnénk mihamarabb családot és bele is vágtunk a babaprojektbe, de kellett hozzá néhány hónap, mire végre pozitív eredményt mutatott a teszt.

Mindketten nagyon izgatottak vagyunk már és várjuk a kicsi érkezését, előtte pedig szeretnénk minden fontos előkészületet megtenni a fogadására.

Az egyik legfontosabb lépés, amit meg kellett tennünk az a fürdőszoba átalakítása volt. Csak zuhanykabinunk volt, ami nekünk teljes mértékben megfelelt, azonban egy kisbaba kádját abba nem lehet beletenni, ráadásul amint nagyobbacska lesz, akkor is csak kádban tud majd fürdeni a legjobban.

Amikor nekiálltunk ötletelni, hogy milyen legyen az új fürdőszobánk, sok hasznos információt és képeket is találtunk az interneten. Amikor már megvoltak a tervek és az ideális szakember is, akkor már csak időpontot kellett találni arra, hogy megkezdődhessen a felújítás, ami jelenleg is zajlik éppen és ha minden igaz, két nap múlva el is készül az új helyiség.

Sajnos Dani az utóbbi időben keveset van itthon, mert plusz órákat vállalt a nyelviskolában, hogy minél több pénzt tudjunk félretenni ahhoz, hogy a babának minden szükséges dolgot beszerezhessünk, ráadásul az utóbbi hetekben többször is mennie kellett az önkéntes tűzoltóknak segíteni.

Őszintén szólva egyre jobban aggódom érte, főleg így, hogy lassan már hárman leszünk, mindig görcsben van a gyomrom, mikor el kell mennie oltani, és addig meg sem nyugszom, amíg épségben haza nem ér. Akkor lennék a legnyugodtabb, ha ezt nem csinálná, de tudom, hogy ez neki mindig is a szívügye volt, ráadásul nagyon szép dolog ez amit csinál, úgyhogy nem tehetek mást, mint azt, hogy reménykedem, hogy sose essen baja ilyenkor.