Tűzoltóként babakocsit vettem

Egy felmérés szerint a tűzoltók élete az egyik legstresszesebb. Ennek az állításnak helyt adok, mivel én is tűzoltó vagyok és néha tényleg nagyon gyorsnak kell lenni és az adott szituációban helyt állni, jól felmérni a helyzetet, stb. Azonban a sok éves tapasztalat után engem már nemigen lehet meglepni. Ugyanis általában nem az van, mint a filmekbe, hogy jön a riasztás, lecsúszok a csövön, bepattanok a kocsiba, ott vagyok a helyszínen, eloltom az égő épületet, megmentem a szép nőt, aztán pedig az egész város engem ünnepel, áh dehogy is. Egyrészt, nem csúszok le a tűzoltórúdon, amikor jön a riasztás, szimplán csak beülök a kocsiba, odaérek a helyszínre és felmérem a terepet. Ez a felmérés eltart egy pár percbe, a körülöttem álló bámészkodó népség pedig aggódva össze-vissza kiabál, futkorászik, vagy csak bambán áll és nézi a tüzet. Ritkán van olyan, hogy az emberek nem tudnak kiérni, ilyenkor védőruhában bemegyünk értük, de általában szerencsére csak a tűz eloltása a feladatunk, és persze az ünneplés helyett az emberek inkább morognak, hogy miért nem érkeztünk hamarabb. Hát ez a tűzoltó élet.

babakocsik

Viszont talán a legfontosabb most az életemben a születendő gyermekem. Mikor bejelentette a feleségem, hogy várandós, hihetetlenül boldog lettem. Le sem lehet írni ezt a fajta örömet, nagy dolog ez egy ember életében. Aztán elkezdtünk azon aggódni, hogy vajon megtudjuk-e teremteni a gyermek számára a szükséges dolgokat: kiságyat, etetőszéket, babakocsit, meg az ilyeneket. Vajon menni fog ez nekünk? Szerencsére a szomszéd tudott kölcsönadni egy kiságyat, így az az egy gond le volt tudva most. A következő a babakocsi volt. Mindenképp egy szép babakocsit szerettem volna, amit sokáig használhat a kis csöppség és a feleségem is könnyen tudja kezelni majd. Aztán találtam egy webshopot, ahol különböző tervezőktől lehetett venni szebbnél szebb babakocsikat. Mindegyik babakocsi jó minőségű és megfizethető volt. Ha veszek, akkor már úgy láttam jónak, hogy egy multifunkciósat választok, ami könnyen átalakítható mózeskosárrá és autóüléssé is. Az anex babakocsik svájci tervezésűek, és a svájciak mindig is jó dolgokat árultak, így ez a típus szimpatikus volt nekem. Környezetbarát anyagokból és korszerű technikával készült a leírást szerint. Vannak benne különböző extrák, például az UV szűrős technológia, amely az átjutó fény ultraibolya sugárzásának több, mint 50%-át megszűri. A bőrből készült fogantyúk megakadályozzák a bőrirritációt. A bőr egyébként is egy jó anyag, nem lesz forró a napon, és télen sem fagy meg. A pamut belső rész nem okoz allergiát, és benntartja a meleg levegőt, azonban friss levegőt is enged a babakocsiba. Hallottam, hogy sok szülő fél a hirtelen összecsukódástól, de én úgy láttam, hogy ennél a babakocsinál összecsukódás gátló rendszer is van. Egy babakocsinál a legfontosabb a biztonság, és szinte mindegyik babakocsinál 5 pontos biztonsági öv van, ami a lehető legbiztonságosabb, nem tud a baba kicsúszni belőle. Esős időszakba is jó lesz, hiszen van rajta vízlepergető funkció. A honlapon van egy videó is arról, hogy hogy működik és hogy lehet állítani a babakocsit. Én úgy gondoltam, hogy ezek alapján érdemes lenne megrendelni a babakocsit. A feleségemnek is tetszene! Oda is hívtam őt, hogy válassza ki ő a színt. Szép színt választott, így aztán közösen megrendeltük a babakocsit.

Egész hamar kihozták, nem kellett rá sokat várni. Aztán nekiláttunk az összeállításnak, és miután összeállítottuk, a babakocsi megegyezett a képen feltüntetettnek. A méret és a szín is stimmelt. Persze nem féltem, hogy nem fog, hiszen garancia van rá. De azt kell hogy mondjam nem okozott meglepetést, tényleg olyan volt, mint a képen. A feleségemnek is nagyon tetszett. Én azt mondom, hogy ne vásároljunk olcsó kacatokat, különösen ha a gyermekünkről van szó, hanem vegyünk egy jó dolgot, és az aztán örökké jó lesz. Ha mégsem lesz jó, akkor pedig ott van rá a garancia.

Nagyon örültem, hogy a babakocsi problémát immáron sikerült letudni és nyugodtan mehettem másnap dolgozni. Én nagyon figyelek arra, hogy mindent időbe elintézzek, jól beosszam az időmet, mert csak így tudom kipihenni magam megfelelően, hogy tudjak teljesíteni másnap a munkában.