Fürdőszoba tervezgetés az őrsön

Már korábban írtam arról, hogy már több mint 10 éve tűzoltóként dolgozom és ebben a szakmában is vannak könnyebb és nehezebb napok is. Természetesen a könnyebb napokat jobban szeretjük, mert ez azt jelenti, hogy nincs sehol a környéken ránk szükség. Viszont ilyenkor valahogyan az idő is sokkal lassabban telik, főleg az éjszakai ügyeletekben.

Szerencsére ilyenkor a kollégákkal mindig találunk valami közös témát, amivel gyorsabban telik az idő és akár még hasznos dolgokról is beszélgethetünk. Például ilyen beszélgetések alkalmával sikerült a kollégám lányának megtalálni a nyelvtanárt, aki felkészíti az érettségire, és pont egy ilyen éjszaka alkalmával sikerült megtervezni az új szuper fürdőszobánkat, az új házunkba.

Nagyon sok szép fürdőszobát láttunk már a feleségemmel és biztosan voltunk benne, hogy valami modern, de mégis praktikus fürdőszobát szeretnénk mi is. Illetve az is kikötés volt, hogy nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, ha lehet ússzuk meg minél kevesebb ráfordítással. Ezért is kértem a kollégák segítségét, hogy adjanak esetleg olyan ötleteket, amivel gyorsan, de mégis látványosan megtervezhetjük az új fürdőt. Nézegettünk képeket, weboldalak, webáruházakat, de valahogy olyan össze-vissza volt az egész, nem is tudtam hol állnék neki. Aztán közösen rátaláltunk erre a weboldalra, ahol nem csak szép fürdőszoba ötletek vannak, hanem egy kis lista a felújításhoz, ami segít abban, hogy ne vesszünk el a rengeteg ötletben, gondolatban, amikkel az interneten találkozunk. Ennek segítségével már kicsit könnyebben neki is láttunk az egész fürdő megtervezésének. Állítólag, a weboldalon található lista szerint legalábbis, az első legfontosabb kérdés a színek kiválasztása. Tehát azt kellett eldöntenünk, hogy mi lesz a fő szín, amihez igazítani fogunk a későbbiekben mindent. Ez igazából nem is volt egy nehéz kérdés, mivel a feleségem kedvenc színe a sárga, és mindig sárga csempéket, járólapokat, kiegészítőket nézegettek a tervezgetéseink során. Jöhet a második lépés, ami a csempe és a padló kiválasztása volt.  Sárga csempe és járólap tekintetében nem olyan széles a választék, pláne hogyha nem szeretnénk túl költekezni, így végül is, ahol jó árban találtunk csempéket és járólapokat összesen kb. 5 sárga különböző árnyalatú volt, amiből már azért lényegesen egyszerűbb a döntés. A következő a vizesblokkok kiválasztása lett volna, de ezeknek a cseréje még nem is volt szükséges, illetve nem is fért volna bele a saját magunknak megszabott keretünkbe. Ugyanígy a zuhanyzó és a mosdókagyló esetén is. Viszont kaptam egy jó ötletet arra, hogy egy egyszerű csaptelep csere is mennyire megváltoztathatja az egész fürdőszoba hangulatát. Ezért ki is néztem egy réz színű új csapot, ami passzolni fog a sárga csempéhez. Az utolsó tippek a szekrény, egyéb tárolási bútorok és a kiegészítők kiválasztása volt. Ezekből előre már jó sokat összegyűjtöttem, így lényegében most csak szelektálni kellett és kiválasztani azokat, amelyek passzolnak a már előzetesen kiválasztott csempéhez és csaptelephez. Végül 3 kisebb polcot választottam fekete és fehér színben, és a kiegészítők is ebben a színben kerültek kiválasztásra. Szinte már láttuk magunk előtt az egész „új” fürdőt, hogy mennyire modern lesz, de mégsem vittük túlzásba. A lista összes pontján végig haladva körülbelül két óra hosszan válogattunk és tervezgettünk, mire teljesen összeállt a kép.

szép fürdőszoba ötletek

Műszak végén már alig vártam, hogy haza érjek és megbeszéljük közösen, hogy a feleségemnek is tetszenek-e az ötletek. Végül ő is beleegyezett, bár a kiegészítőket átválogatta még egyszer, mert talált olyat, ami neki jobban tetszett, de így lett tökéletes. Mindketten nagyon szeretjük az új fürdőt és tényleg nem volt túl drága a felújítás sem.