Tűz után valamikor gyorsan kell egy új lakás

Aki tűzoltó az pontosan tudja, mekkora tragédia az egy családnak, ha valamilyen baleset folytán leég a házuk. Szerintem a legtöbben egyet is értenének velem abban, hogy szinte nincs is annál nagyobb balszerencse, mint hogy valakinek komolyan károsodik az otthona. Sokan aggódnak az ingóságaik miatt, például félnek, hogy ellopják a pénzüket, vagy akár valaki feltöri az autójukat, az utcán kizsebelik őket, elviszik a táskájukat. De még a nagyobb értékű lopásokat sem lehet összehasonlítani azzal, hogy valaki egy tűz miatt elveszti a fedelet a feje fölül.

Ha csak kisebb tűz volt, és csak egy helyiségre korlátozódott, akkor nem is akkora a baj, esetleg még csak ki sem költözni a lakásból, legföljebb pár bútor bánja a balesetet. De van olyan eset, amikor a tulajnak több napra is ki kell költöznie, mert a nagy tűzkár miatt lakhatatlanná válik a lakás. De általában azért ezt is orvosolni lehet, némi felújítással ismét lakhatóvá lehet tenni a lakást, csak ugye a pénz meg az egyéb kellemetlenségek miatt ez is egy sajnálatos eset, amit jobb elkerülni. Viszont vannak még az igazán nagy tüzek, amik hosszú távra lakhatatlanná tudnak tenni egy ingatlant, egy ház akár olyan szinten is leéghet, hogy azt már nem lehet reparálni, az egyetlen megoldás, hogy az egészet lebontják, és felhúznak helyette egy másikat.

De ez ugye sok családnak nem opció, mert egy új háznak a felépítése nagyon is sok pénzbe kerül, és ugye még ott van a nehézség, hogy nem mindenki tudja azt megoldani, hogy valahol elszállásolja magát, amíg kész lesz az új ház. És ilyenkor meg tényleg nincs más lehetőség, mint hogy az illető keres magának egy új lakást. A pórul járt tulajok gyakran szokták kérdezni tőlem, hogy tudok-e esetleg eladó ingatlant, aminek nem túl magas az ára. Vagy ha azt nem is, nincs-e valami tippem, hol találhatnak gyorsan egy új otthont. Valakinek tényleg az idő ilyenkor a legfontosabb faktor, ketten még csak-csak találnak egy rokonuknál egy sarkot, ahol ideiglenesen meghúzhatják magukat, de ha már egy több tagú családjuk van, sokkal nehezebb a helyzet.

Eddig nem nagyon tudtam segíteni abban, hol lehet gyorsan lakást találni. Szolnok amúgy sem egy olyan város, ahol virágozna az ingatlanpiac, és rengeteg eladó lakás lenne. El tudom képzelni, milyen nehéz lehet azoknak, akiknek viszont sürgősen kéne lakás. Egy ismerősöm, akinek leégett a háza éppen hasonló cipőben járt, és persze ő is gyorsan akart volna lakást találni. Akkor még nem volt ezzel kapcsolatban semmi tippem, de aztán néhány hét múlva újra találkoztam vele. Meg is lepett, hogy elég jókedvű volt, pedig azt vártam volna, hogy ugyanolyan csüggedt lesz, mint legutóbb volt. Beültünk egy kávézóba egy kicsit beszélni, és elmondta nekem, hogy azóta sikerült lakást találnia, és elég hamar.

Elmesélte az egész történetet, először neki sem volt sok bizodalma a dologban, de aztán kapott egy tippet az apósától. Azt hallotta, hogy van egy nextapro nevű oldal, és ott bizony, nem csak ruhákat, táskákat, cipőket, műszaki cikkeket meg egyéb tárgyakat lehet eladni meg venni, hanem lehet rajta ingatlanokat is keresni. Mint más hasonló oldalon, ha el akarod adni a lakásod, feladhatsz egy hirdetést. A leírásban megadhatsz vele kapcsolatban minden fontos paraméter, hogy hány szoba, hány négyzetméter, merre található, mennyire felszerelt, mikor lett felújítva, meg egyéb hasznos tudnivalókat. Ezen felül persze feltölthetsz több képet, és akár a lakás tervrajzát is feltöltheted melléjük.

Azért is nagyon praktikus ezen az oldalon keresni, mert a különböző kategóriák közül, mint a jármű, műszaki cikk, divat, sport meg sok egyéb, kiválaszthatod külön az ingatlan kategóriát, hogy abban akarsz keresni, és ezen felül még kiválaszthatod azt is, hogy hol akarsz keresni, melyik megyében. Így az ismerősöm hamar meg tudta nézni milyen ingatlanokat listáztak ki Szolnokon, csak annyit kellett írnia, hogy eladó lakás szolnok.

Újabb előnye az oldalnak, hogy nem volt ingatlanközvetítő, hanem rögtön fel tudta venni a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, aki aztán további információkat adott meg a lakásról. Azt mondta az ismerősöm, hogy talált egy szimpatikus hirdetést, másnap már üzenetet is küldött az eladónak, és pár napon belül már meg is nézhette a lakást, és ajánlatot is lett rá. Így a tűz után viszonylag gyorsan lett egy új lakása, amivel most nagyon elégedett.

Szomorú dolog a tűz, sok minden odaveszhet benne, de mindig megvan a lehetőség az újrakezdésre. De ehhez egy megfelelő otthont is kell találni. Mióta az ismerősöm javasolta nekem ezt az apróhirdetési oldalt, mindenkinek, aki hasonló bajba kerül, én is ezt ajánlom.