Marketing-tűzoltásra szükség lehet, másmilyenre viszont ne legyen!

Rám jön a frász újra és újra, mikor a “tűzoltást” látom valahol leírva. Pedig jó kis hasonlat ezzel leírni bármit, de mióta keletkezett egy elektromos tűz a hétvégi házunkban, nehezen teszem túl rajta. Megnyugodtam, hogy milyen lelkiismeretes a gyorsan kiérkező tűzoltók munkája, viszont mindenkinek, aki szorongó típus, javasolom egy ilyen után pszichológus felkeresését. Nálunk nem lett nagy baj végül, de ijesztő szembesülni vele, hogy lehet!…

Hogyan került kapcsolatba viszont a weboldal készítés folyamatával nemrég, a szemem előtt a “tűzoltás” kifejezés? Egy, a válság után bajba került ismerősöm cégének volt szüksége a keresobenelso.hu nevű weboldal szolgáltatásai közül több mindenre, mert teljesen ügyfelek nélkül maradt.

weboldal készítés

Nem volt pénze állandóan hirdetésekben ajánlani magát, mígnem a Keresőben Elsőnél elmagyarázták, hogy egy jól felépített weboldal készítése megoldhat egy rakás problémát, és van még olyan is, mint “linképítés”, ami segíthet hatékonyabban az ügyfeleket hozzájuk csábítani. Ebben az esetben is sikerült a tűzoltás! Jelentős forgalomnövekedést könyvelhettek el az új weboldalukon, egyre többen kértek árajánlatot, igaz, ő tényleg tűpontosan megfogadta a Keresőben Első ajánlásait, és több szolgáltatásukkal is élt.

De érdemes, egyrészt, mert nem drága (jóval olcsóbb, mint teleplakátolni a környéket, vagy önmagában csak fizetett netes reklámkampányokra alapozni), másrészt mert elég volt egyszer egy célirányos weboldal készítés, és azóta a lelkesedés a cége irányába nem lankad! Azt írta a beszámolójában, elég volt letisztázni, hogy mi legyen a célja az új weblapnak, és a szakemberek tudták a dolgukat. Persze, elolvasott ő is mindent, hogy mi a linképítés, ilyesmi, de tehetünk mi is így! Katt a linkre, és lássatok csodát!