A puzzle az egyik legjobb családi szórakozás

A tűzoltás komoly munka. Persze, ezt nem úgy értem, hogy a többi munka ne lenne komoly, viszont talán ez az egyik legkomolyabb. Ugyanis mindig készenlétbe kell lenni. Nem mondhatom azt, bocsi, lejárt a munkaidőm, ehhez a házhoz már nem akarok kimenni. Egyszerűen nem lehet. És ha valaki lemondja, be kell ugrani helyette. Illetve csak fontos esetbe szabad lemondani. Az embernek mindig mérlegelnie kell, hogy mi a fontos és mi kevésbé. Egy családos embernek ez még nehezebb. Hiszen a család a legfontosabb, de a munka, amelynél olykor életeket is lehet menteni, legalább olyan fontos. Mostanában kicsit sokat dolgoztam. Talán azt is mondhatjuk, hogy elszaladt velem a ló. És hogy miért? Egyrészt a családomra gondolva jól jönne a több pénz. Másrészt mostanság több riasztást kaptunk, így elkelt a plusz erő és segítség. A feleségem panaszkodott is:

  • Mostanában olyan kevés időt töltesz velünk! Pedig Bandikának jövő hétvégén lesz a szülinapja! Ugye ott leszel?

Jogos a kérdés, hiszen sokat szoktam dolgozni hétvégén, ritkán vagyok szabad.

  • Megpróbálok elkérezkedni.
  • Hát ajánlom, hogy ott legyél! És ugye az ajándékáról sem feledkeztél meg?

Tényleg, az ajándék!

  • Hát nem közöset kap tőlünk? – kérdeztem.
  • Nem. Az volt a kívánsága, hogy külön-külön kér ajándékot. Nem hiszem el, hogy elfelejtetted! – akadt ki.

Miután lenyugtattam az asszonyt, elkezdtem ajándékot keresgélni. Sajnos nem volt időm elmenni vásárolni, így a munkaidőben böngésztem a neten.

Végül találtam egy webshopot, ahol olcsón árultak mindenféle ügyességi játékot. Különösen a puzzle-ok voltak leakciózva, és úgy láttam, hogy 20 ezer felett a szállítás is ingyenes.

A puzzle azért nagyon jó játék, mert fejleszti a gyerek logikai és stratégiai gondolkodását, és az összpontosítást is segíti. Rengeteg területen hasznos, fejleszti a kézügyességet, a térlátást, az alakfelismerést, tájékozódást térben, a térlátást, a figyelmet, a kitartást, a monotonitás és kudarc tűrést. Univerzális, és a felnőtteknek is hasznos. Végre így tudunk majd hárman együtt játszani!

De aki nem tudná, annak mondom, hogy a kirakósok közül is van több féle. A weboldalon széles a választék és kategóriák szerint van felosztva. Van 3d-s puzzle, 100, 500, 1000 vagy akár 3000 darabos is. Emlékszem, hogy kiskoromba én is milyen jól elvoltam ezzel a játékkal. Órákig el tudtam vele bíbelődni. Bandikába is látom a precizitást és a türelmet, viszont azért nem árt gyakorolni ezeket is.

A feleségem… hát igen, neki több türelemre volna szüksége. Az ilyen játékos webshopok azért jók, mert lehet szűrni a találatokat, míg végül már csak pár darab játék marad, és úgy már könnyebb kiválasztani a megfelelőt. Ezen az oldalon is lehet szűrni korcsoport, nem, árkategória és akár mesehős szerint is a találatokat. Bandi kedvenc meséje a Verdák. Kíváncsi voltam, hogy verdás kirakó vajon van-e. Megnéztem, és nem csak, hogy van, de rengeteg találatot dobott ki a számítógép. Akkor elkezdtem korcsoport szerint szűrni. Úgy gondoltam, hogy Bandinak legalább egy 100 darabos kell, hogy lekösse. Így egy 100 darabost és egy 200 darabost is bedobtam a kosárba. Ez még mindig nem került túl sokba. Meg is lepődtem, hogy manapság 1000 ft körül van egy átlagos, gyerekeknek való kirakós ára, ami valljuk be, nem sok. De azért rosszul éreztem magam, hogy csak ennyit költök a gyerekemre, így azt gondoltam, vállaljuk be az új dolgokat, próbáljuk ki a 3d-s puzzle-t is!

A 3d-s puzzle rengeteg mindent lehet építeni, ez az én időmbe még nem létezett. Lehet állatokat, így be is dobtam a kosaramba Bandi kedvenc állatás, és nem hiszetek el, de csak 640 forint volt! Azonban voltak ennél komolyabb dolgok is, ki lehet rakni a Pisa-i ferdetornyot, a Szabadság-szobrot és még a Colosseumot is. Nem bírtam ki, így megvettem a Colosseumot emlékül, hiszen a nászutunkat Rómába töltöttük, a feleségem biztosan nagyon fog örülni neki.

Miután telipakoltam a kosaramat jobbnál jobb kirakósokkal, megrendeltem a játékokat. Szerencse, hogy a bankkártyás fizetés ilyen könnyen ment, és hogy igazi meglepi legyen a munkahelyi címemre rendeltem meg.

Pár nap múlva meg is érkezett, a portás felszólt nekem. Azt mondta nagyon kedves volt a futár srác, és a csomag jól becsomagolva, törés és szakadás mentesen érkezett meg. A játékokat ezután becsomagoltam új csomagolópapírral, és mint aki jól végezte dolgát, hátradőlve folytattam a munkát. Nagyon hasznos volt ez számomra, hogy az ajándék vásárlás miatt nem kellett elhagynom a tűzoltó állomást. Sajnos aznap is be kellett jönnöm dolgozni, de mivel elég sok riasztást kaptunk. Viszont tudtam hánykor kezdődik a szülinap, így időben el tudtam jönni.

Bandika nagyon örült az ajándékának, és a feleségem is elismerően bólintott. A szülinap is jól telt, sokan eljöttek. A hétvégén pedig egész nap kirakóztunk. A 3d-s Colosseum összerakása volt a legnagyobb mulatság. Remélem még sok ilyen hétvége lesz!